Databriller, PC-briller og terminalbrille – ulike navn, samme type briller og løsningen på det samme problemet.

Mange av oss tilbringer store deler av arbeidsdagen foran dataskjermen. Dette kan være slitsomt både for øyne, hode, skuldre og kroppen generelt. Derfor er det viktig med gode hjelpemidler som gjør at man slipper unna plager. Databriller er noe mange har behov for, og stor nytte av å bruke. PC-brillene lar øynene slappe av mens du jobber. Tegn på at du kan ha behov for PC-briller, kan være:

  • Tørre, sviende øyne
  • Hodepine
  • Konsentrasjonsproblemer
  • Slitne øyne
  • Anspente skuldre
  • Stiv nakke

Bestill time for synsundersøkelse og utredning av behov for databriller!

Synsundersøkelse for å finne riktige databriller

Dersom du opplever noen av plagene som er nevnt ovenfor, anbefaler vi at du gjennomfører en synstest hvor vi utreder eventuelt behov for terminalbriller. En slik utredning vil forløpe litt annerledes enn en vanlig synstest. Blant annet vil vi gjennomføre en del undersøkelser på samme avstand som du vanligvis har mellom øynene og skjermen i løpet av arbeidsdagen. I tillegg vil vi benytte den unike AlfaWiz-teknologien, som vi for øvrig er alene om å bruke i de nordligste deler av landet.

PC-brillene dekkes av arbeidsgiver

I og med at pc-brillene er nødvendige for å få arbeidshverdagen til å fungere, skal de dekkes av arbeidsgiver. Både undersøkelsen og glassene dekkes. Kostnaden på innfatningen deles vanligvis mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.